به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ اسپینوزا فیلسوف مشهور هلندی است. وی یکی از بزرگترین خردگرایان و جبرگرایان فلسفه قرن هفدهم و زمینهساز ظهور نقد مذهبی و همچنین عصر روشنگری در قرن هجدهم بهشمار میرود.
فیلیپو دل لوکزه مدرس حوزه تاریخ تفکر سیاسی در دانشگاه برونل لندن، همکار ارشد تحقیقاتی دانشگاه ژوهانسبورگ و دارای کرسی در کالج بینالمللی فلسفه در پاریس است.
وی بیآنکه مدعی شناخت و معرفی «ماکیاولی واقعی» یا «اسپینوزای حقیقی» باشد، با برقراری محور ماکیاولی ـ اسپینوزا، رسالت رستگار ساختن ماکیاولی از دل این آشفتهبازار هرمنوتیکی و رها ساختن اسپینوزا از چنان نگاه یکسویه و فروکاستگرایانهای را بر دوش گرفته است و با تحلیل مشروح متون این دو متفکر، خطی از مضامین و براهین مشترک را ترسم میکند که میتواند در شناخت بهتر آرا و نظرات ماکیاولی و اسپینوزا کمک بسیاری عرضه دارد.
رئالیسم، تعارض و انبوه خلق، سه مضمونیاند که از طریق آنها میتوان به نحو کاملاً مؤثری به بررسی اهمیت و معنای مواجهه این دو نظام فلسفی و سیاسی یعنی ماکیاولی و اسپینوزا همت گماشت. ماکیاولی و اسپینوزا تأملاتی اصیل و بدیع را درباره این مفاهیم نظری بنیادین طرحریزی کردند که دل لوکّزه در این کتاب به آنها میپردازد.
دل لوکزه محوری را در فلسفه سیاسی مشخص می کند که با خوانش هایی فوق العاده غنی و بدیع از آثار ماکیاولی و اسپینوزا، این دو متفکر را به یکدیگر مربوط می سازد. او در این روند نشان می دهد که محور ماکیاولی_اسپینوزا بدیل قدرتمندی برای مفاهیم مسلط مدرنیته در اروپا فراهم می سازد: نگاهی به حیات سیاسی که نه بر قرارداد و وحدت که بر تعارض و تکثر اتکا دارد.(مایکل هارت، دانشگاه دوک، ایالت متحده)
کتاب «مواجهه ماکیاولی و اسپینوزا» در شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه به قیمت ۳۵ هزار تومان از سوی نشر ققنوس منتشر شده است.
نظر شما